NURiB – Naturunderstödd rehabilitering i Blekinge

NURiB erbjuds alla som bor i Blekinge. NURiB är en förstudie som finansieras av Region Blekinge. NURiB (Naturunderstödd rehabilitering i Blekinge) för den med utmattningssyndrom, lättare depression och/eller ångest. 

Ladda ner PDF: Infoblad NURiB
Ladda ner PDF: Anmälningsrutiner

NUR

NUR är en verksamhet som främjar hälsa och välbefinnande med grund i naturens förmåga att ge återhämtning och minskad stress. NUR baseras på forskning vid Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, i Alnarp. NUR bedrivs idag inom många regioner i Sverige. 

Vår miljö och verksamhet

Du välkomnas till en rofylld miljö i en avskild del av Jämshögs folkhögskola. Här har vi vår egen skogsdunge med viloplatser och värmande grillstad. På kort promenadavstånd möter vi den porlande Holjeån, hagmarker med betande djur och den omfamnande bokskogen.

Vi vistas i huvudsak utomhus men har också våra egna inomhuslokaler.

Du ingår i en liten grupp och du deltar efter egen förmåga och behov. Våra gemensamma aktiviteter är kravlösa och varierar efter årstiderna.

Är du intresserad?

Prata med din handläggare på Försäkringskassan, din sjukskrivande läkare, rehabkoordinator eller arbetsgivare. Någon av dessa anmäler ditt intresse. Även andra parter kan anmäla dig till NURiB. Därefter bokar vi in ett studiebesök.

Kontakt till handledare på NURiB

nurib@jamshog.org
076-034 46 14 (tisdag–torsdag)