Gå på skolan

Gå på skolan

Folkhögskolan är en annorlunda utbildningsform som tror på att förena teori och praktik och låta olika människor, kulturer, livsvillkor och intresseinriktningar möta varandra. Allt det där blir tillsammans folkhögskolan – du är med och skapar din egen utbildning! Varje folkhögskola bestämmer självständigt över sitt kursutbud och sin profil och är inte bunden till centralt fastställda läroplaner. Folkhögskolan utgår från de studerandes behov, förkunskaper och erfarenheter. Ditt aktiva deltagande i gruppen är mycket viktigt.

Klicka här för att läsa 15 frågor och svar om folkhögskola

Terminstider

Läsåret 2022/2023
  • Hösttermin: 18 augusti 2022 till 21 december 2022.
  • Vårtermin: 9 januari 2023 till 9 juni 2023.

Deltagarstöd på skolan

På skolan finns både skolpräst och skolkurator/SYV. Till dessa kan du vända dig för att få stöd och hjälp med din studie- eller livssituation under din tid på skolan.

Skolpräst Solveig Wollin
Skolkurator/SYV Lisa Rubin

Datorer och kommunikation på skolan

Både personal och kursdeltagare använder Microsoft 365 för kommunikation och skolarbete. Det innebär att du som deltagare får ett eget konto under din tid på skolan. Genom ditt konto kan du logga in på dator, smartphone eller surfplatta och nå dina filer. I Microfost 365 har du under din tid på skolan tillgång till fullversioner av Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook.

På skolan finns ett antal stationära datorer som alla kursdeltagare kan använda. Det finns trådlöst internet i hela huvudbyggnaden, i skolans kapell samt i internatboendet.

Kurserna använder främst Microsoft Teams och Outlook för kommunikation och skoluppgifter. 

Sök stipendium från Brita Södéns minnesfond

VILKA KAN FÅ STIPENDIUM?

För att få ta del av stipendium ur Brita Södéns minnesfond ska sökande läsåret 2009/2010 eller senare ha genomfört en utbildning med godkänt resultat på minst ett läsår på Jämshögs folkhögskola.

Utbildningen ska ha anordnats av Jämshögs folkhögskola, och sökanden går nu på en eftergymnasial utbildning på minst ett läsår. Samma person kan få stipendiet högst två gånger. 

Ansökan ska vara oss tillhanda senast 30 november 2022. Besked om utdelning ges per post efter 10 december och en utdelningsceremoni sker under skolavslutningen i december. Önskvärt att mottagare av stipendie är på plats vid utdelningen. 

OM ANSÖKAN

Ladda ner PDF: Information om Brita Södén och stipendieansökan

Skriv ut och fyll i ansökan och skicka till:

Jämshögs folkhögskola
Kulltorpsvägen 2
293 72 JÄMSHÖG

Du kan också skicka ansökan digitalt till info@jamshog.org (ifylld och scannad kopia där uppgifter tydligt framgår). Ansökan oss tillhanda senast 2022-11-30.

Frågor om stipendiet: info@jamshog.org eller 0454-463 40.