Bo på skolan

Jämshögs folkhögskola > Bo på skolan

Bo på skolan

Att bo på folkhögskola är så mycket mer än att studera. Det blir vad du själv vill och gör det till. Möjlighet till gemenskap och vänner för livet. Ofta är boendena blandade med deltagare från olika kurser, så att deltagare får chans att lära känna fler än bara sina klasskamrater.

Att bo på skolans internat ger dig också möjligheten att leva ett år på en plats du kanske aldrig skulle komma till annars. Du slipper leta boende och du har alltid nära till skolan.

Rum och utrustning

Det finns två storlekar på rummen på skolans internat. Det mindre rummet är ca 10 m² och det större ca 14 m². Alla rum är möblerade med en säng, ett sängbord, ett skrivbord, en stol och en garderob. I vissa rum finns även en fåtölj.

När du hyr rum på internatet står du själv för täcke, kudde, sängkläder och handdukar. I anslutning till ditt rum finns kök och badrum. Köken är utrustade med grytor, stekpanna, köksbestick, spis, kyl/frys, mikrovågsugn och kaffebryggare.

Tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp finns i separat byggnad.

Praktiskt kring boende och ekonomi

Huvudbyggnaden är tillgänglig på kvällar och helger. Här finns bibliotek, datorsal, biljardbord, gymnastiksal, gym, bastu och skapandesal. Nära skolan finns ett fint naturområde med motionsslingor och sjöar.

Vi har obligatorisk boenderåd 3 ggr per termin och planerade kvällsaktiviteter 3 ggr per termin. Det kan vara t.ex. bowling, filmkväll, grillkväll, bio, matlagning/bakning, volleyboll eller kubb.

I rumskostnaden ingår frukost och lunch måndag till fredag, med undantag för lov, röda dagar och klämdagar. Du har också internetuppkoppling i rummet via både fast uttag och WIFI.

Hyran betalas månadsvis i förskott mot faktura. Du skriver på ett hyreskontrakt när du flyttar in.

Kontakt

Skolans reception: info@jamshog.org
Växel: 0454-463 40 (måndag till fredag, 08.00–12.00)