Låtsnickarna

Profilkurs

Låtsnickarna

Kurstyp
Profilkurs
Kursnamn
Låtsnickarna
Ansökningsperiod
1 feb 2023–15 maj 2023
Kursstart
Augusti 2023

Vill du blir musikaliskt självförsörjande? Då kan vår ettåriga kurs “Låtsnickarna” vara något för dig. På kursen utvecklar du dina förmågor att skriva, spela in och framföra din egen musik. Alla genrer är välkomna!

Jämshögs folkhögskola har två inspelningsstudios samt en scen för liveframträdanden. Som kursdeltagare medverkar du också som arrangör vid skolans konsertverksamhet “Jam”

Utbildningens upplägg

Kursen är ettårig. Kursen bygger på tre huvudområden; komposition, produktion och presentation. Utbildningen är vidare uppdelad i sex block som avslutas med ett obligatoriskt examensprojekt. Din individuella personliga utveckling står i centrum och målet är ökade kunskaper och färdigheter om låtskriveri. Vi blandar praktik och teori och lär genom att göra och sedan reflektera. Varje läsår startar med en kartläggning av vilka förkunskaper som kursdeltagarna besitter och en studieplanering genomförs i sann kollektiv folkhögskoleanda.

I samarbete med Musik i Blekinge erbjuds du ett varierat utbud av professionella gästföreläsare under utbildningens gång.

Efter kursen

Du har ökat dina möjligheter att arbeta med låteskriveri, artisteri och musikproduktion. Du erhåller ett kursintyg efter avsluta kurs.

Behörighetskrav

Treårig gymnasieexamen med behörighet för yrkeshögskola.

Kostnad

Skolan tar ut en avgift om 1200 kronor per termin för försäkring, gemensam aktiviteter, läromedel och material som används på kursen. 

Kursen är studiemedelsberättigad hos CSN.

Ansök

Ansökan är stängd, välkommen igen 1 februari 2022 då vi öppnar ansökan inför kursstart till höstterminen 2023.

Kontakt

Johan Dahlén, Lärare