Aktuellt

Aktuellt på skolan

På Jämshögs folkhögskola är det alltid mycket aktivitet! Allmänheten är välkommen att äta lunch i vår restaurang, Tyras. Privatpersoner, företag, föreningar och organisationer kan hyra lokaler hos oss för enskilda små eller stora konferenser/sammankomster eller för mer regelbunda träffar.

Vi arrangerar också regelbundet evenemang där vi bjuder in allmänheten, som konserter eller föreläsningar. Och ibland söker vi också nya medarbetare!

Håll koll på den här aktuelltsidan för senaste nytt och följ oss på Facebook eller Instagram för glimtar in i vardagen på Jämshögs folkhögskola!

Seniorkurser med start nu vecka 5

Fåtal platser kvar på våra dagkurser

Det finns ett fåtal platser kvar på alla våra seniorkurser som går under samlingsnamnet Dagkursen. Till Naturvandringar kan du anmäla dig till reservlistan.

Kontakta administratör Anna Wiklander på anna.wiklander@jamshog.org för information om hur du anmäler dig. Läs mer om kurserna: Dagkursen på Jämshögs folkhögskola eller läs mer om respektive kurs genom att klicka på namnet nedan.

Kurstart januari 2023

Ansökan öppen till Allmän kurs

Kursen vänder sig främst till dig som vill läsa på grundskole- eller gymnasienivå och få behörighet till vidare studier. Undervisningen sker i små grupper med hög lärartäthet. Vi arbetar ofta med teman som vi närmar oss utifrån flera olika ämnesperspektiv. I vår undervisning står samtalet och ditt aktiva deltagande i fokus. Utifrån det använder vi även metoder som grupparbeten, individuella fördjupningsarbeten, kreativt skapande med mera.

Läs mer: Allmän kurs

Flera tillfällen under våren

Kom på studiebesök

Kom på en av våra fasta studiebesökstider under våren 2023. Vår SYV, Lisa, berättar om skolan, våra kurser, svarar på frågor och visar runt. Välkommen på studiebesök!

Anmäl dig genom att mejla Lisa Rubin (Studie- och yrkesvägledare) på lisa.rubin@jamshog.org
Meddela vilken utbildning du är intresserad av.

Här är de tillfällen du kan anmäla dig till: 

  • Onsdag 25 januari, 14.00–15.00
  • Onsdag 8 februari, 14.00–15.00
  • Onsdag 8 mars, 14.00–15.00
  • Onsdag 29 mars, 14.00–15.00
  • Onsdag 19 april, 14.00–15.00
  • Onsdag 17 maj, 14.00–15.00
Ansök från 1 februari 2023

Snart dags att söka till höstens kursstarter!

Den 1 februari 2023 öppnar vi ansökan till dessa utbildningar. Klicka på kursen nedan och läs mer om och förbered din ansökan inför 1 februari när vi öppnar. 

18 mars 2023, 10.00–14.00

Välkommen till Öppet hus!

Den 18 mars öppnar vi upp skolan för Öppet hus. Träffa de som går och arbetar på skolan. Aktiviteter i och runt skolan under dagen. Pågår 10.00–14.00. Mer information kommer snart!

Ansökan öppnar 1 mars 2023

Sök till Dagkursen hösten 2023

Den 1 mars 2023 öppnar vi ansökan för Dagkursen. Dagkursen är samlingsnamnet på våra seniorkurser. All information om ansökan kommer att finnas på startsidan för hela Dagkursen några veckor innan ansökan öppnar. Ansökan görs digitalt i vårt ansökningssystem SchoolSoft. 

Läs mer: Dagkursen på Jämshögs folkhögskola