Cykla hösten till mötes

Jämshögs folkhögskola > Dagkurs > Cykla hösten till mötes
Seniorvänliga cykelturer i Västra Blekinge!

Cykla hösten till mötes

Jämshögs folkhögskola arrangerar under hösten 2024 ledda cykelturer med utgångspunkt från Jämshögs folkhögskola. Med start 10.00, torsdagen den 12:e september, cyklar vi sedan under åtta torsdagar.

 

Sista ansökningsdag förlängd till 15 juni 2024

 

Er tourguide blir Per-Arne Höög, mångårig folkhögskollärare med stort intresse för cykling i olika former. Per-Arne har stor lokal kännedom om de olika vägarna och byarna i Jämshögstrakten vilket borgar för intressanta cykelturer.

 

Vi cyklar tillsammans på de många mindre  grus- och asfaltsvägarna i de olika vädersträcken runt Jämshögs folkhögskola. Exempel på rundor är Harasjömålarundan, Blistorpsrundan, Gränumsrundan och Månaskensrundan.

 

De olika turerna är mellan 25 och 40 km och beräknas ta 4 timmar inklusive fikapaus. Vi anpassar tempot efter deltagarna med fokus på härliga naturupplevelser. Vi väljer natursköna platser för våra fikapauser.

 

Cykelturerna går att genomföra med vanlig cykel, elcykel eller mountainbike. Racercykel med smala däck är ej lämplig. Vid punktering eller annan skada på cykeln kommer vi att kunna transportera den och cyklisten tillbaka till Jämshögs folkhögskola.

 

Det finns möjlighet att förvara cykeln i låsbart utrymme mellan de olika cykeldagarna. Dessutom finns cykeltvätt att tillgå.

Program hösten 2024

Höstens kurs startar onsdag vecka 9 och består av totalt 8 träffar, paus vecka 14.

Program för höstens cykelturer utannonseras senare.

Kostnader

Skolan tar ut en materialkostnad om 400 kronor/person. Detta täcker framför allt försäkring under tiden du som kursdeltagare är på kursen. Du får också gemensam fika i början och slutet av varje termin samt eventuella kopior och annan service under din tid på kursen.

Vid eventuella uflykter med kursen delar gruppen på kostnad för till exempel buss och inträden och står för sin egen lunch och fika.

Om att ansöka

PERSONUPPGIFTSHANTERING

De personuppgifter vi behandlar delas inom vår organisation till personal som är direkt involverad i ansökningshanterande samt administration. Vi delar också personuppgifter med organisationer som FBR (Folkbildningsrådet), CSN (Centrala Studiestödsnämnden) och SCB (Statistiska centralbyrån), till dessa organisationer är dock uppgifterna avpersonifierade. Uppgifterna hanteras och lagras under tiden du är aktivt studerande hos oss. Efter avslutad utbildning sparas endast ditt utbildningsintyg/omdöme hos oss.

DIGITAL ANSÖKAN I SCHOOLSOFT

Om du inte redan har ett konto i SchoolSoft för att söka kurser på folkhögskolor börjar du med att skapa det när du klickar på ansökningslänken till respektive kurs. Om du skapar ett nytt konto, vänligen fyll i alla uppgifter i formuläret.

OBS: SchoolSoft fungerar bäst på datorn i webbläsare som Google Chrome eller Microsoft Edge. På äldre modeller av surfplattor och mobiltelefoner har det visat sig vara problem att registrera konto eller logga in. 

Ansök till Cykla hösten till mötes, kursstart hösten 2024

Kontakt

Per-Arne Höög, kursledare: per-arne.hoog@jamshog.org
Anna Wiklander, administratör för Dagkursen: anna.wiklander@jamshog.org