För att öka dina chanser att få jobb inom exempelvis Kriminalvården eller Polismyndigheten ger utbildningen möjlighet till en god förberedande grund, teoretisk kompetens samt personlig utveckling.
Utbildningen ger dig kunskaper om mänskligt beteende genom studier i beteendevetenskap och kommunikation. Du lär dig också om samhället genom samhällsvetenskap och juridik. Du får fördjupade kunskaper om kriminalitet och samtalsmetodik, och lär dig att ta hand om din egen hälsa samt stärker dig som person. Dessutom övar vi förmågan att hantera konflikter, reflektera över etiska dilemman, använda ett ändamålsenligt språk samt att inta ett professionellt förhållningssätt.
Utbildningen riktar sig även till dig som vill arbeta inom andra yrken inom offentlig sektor, stöd, skydd och säkerhet eller där svåra samtal finns i yrkesrollen.
Kriminalvården behöver 10 000 nya medarbetare, varav flera tusen kriminalvårdare i Region Syd. Nya anläggningar planeras och byggs i södra Sverige. Polismyndigheten har också stora behov inom civil verksamhet och söker fler till polisutbildningen. Trots stort intresse saknar många rätt kompetens. Denna utbildning ger grundläggande kunskaper och har utformats i samarbete med Kriminalvården och Polismyndigheten.
Kriminalvården växer i hela landet och har ett stort behov av att rekrytera nya medarbetare. Därför har myndigheten bland annat inlett samarbeten med folkhögskolor. En ny skräddarsydd utbildning vid Jämshögs folkhögskola rustar deltagarna för ett jobb inom myndigheten. Utbildningen ger deltagarna färdigheter som är viktiga att ha vid en anställning på myndigheten.
(Kriminalvården Syd)
För polisen är mångfald viktigt för att kunna behålla och öka det förtroende och den tillit allmänheten har för polisen. Genom att aktivt öka mångfalden gällande till exempel kön, etnicitet och ålder får vi en polismyndighet som speglar samhället i stort och som med olika bakgrund och erfarenheter ökar polismyndighetens samlade förmåga.
(Polismyndigheten Syd)