Vidga vyerna

Föreläsning, diskussioner och goda samtal

Vidga vyerna

Kurstyp
Dagkurs
Kursnamn
Vidga vyerna
Ansökningsperiod
1 mars–15 maj 2023
Kursstart
13 september 2023

Varje vecka kommer en av skolans anställda till kursen och berättar om något som de arbetar med, eller ett intresse som ligger dem varmt om hjärtat. Det kan också bli aktuellt att bjuda in externa föreläsare inom ramen för kursen.

Diskussioner och samtal baserat på dagens tema är centralt för kursen, både i helgrupp och i mindre konstellationer. En chans att trimma hjärnan tillsammans genom föreläsningar, diskussioner och det goda samtalet.

Det finns också utrymme för kursdeltagarna att planera slutet av terminen tillsammans genom att organisera studiebesök eller utflykter till intressanta platser i närområdet.

Ur programmet:

 • “En introduktion till folkhögskola och folkbildning”
  • Lena Pålsson, rektor
 • ”TikTok – Kreativ smältdegel eller kinesiskt spionverktyg?”
  • Anders Olsson, kommunikatör
 • ”Musikaliska pilgrimsfärder – Var det ändå inte bättre förr?”
  • Martin Giselsson, lärare
 • ”Fungerar biståndsarbete?”
  • Lena Pålsson, rektor

Kostnader

Skolan tar ut en materialkostnad om 400 kronor/person. Materialkostnaden täcker framförallt försäkring under tiden du som kursdeltagare är på skolan. Du får också gemensam fika i början och slutet av varje termin samt kopior och annan service under din tid på kursen.

Vid eventuella uflykter med kursen delar gruppen på kostnad för till exempel buss och inträden och står för sin egen lunch och fika. 

Ansök till dagkursen Vidga vyerna

Om du inte redan har ett konto i SchoolSoft för att söka kurser på folkhögskolor börjar du med att skapa det när du klickar på ansökningslänken nedan. Personuppgifterna vi får från din ansökan behöver vi för att kunna administrera din ansökan, vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid all behandling av dina personuppgifter.

De personuppgifter vi behandlar delas inom vår organisation samt med organisationer som FBR och SCB, till dessa organisationer är dock uppgifterna avpersonifierade. Uppgifterna hanteras och lagras under tiden du är aktivt studerande hos oss.

Ansök till Vidga vyerna

Kontakt

Anna Wiklander
– Administratör för Dagkursen. 

Mejla Anna: anna.wiklander@jamshog.org